Selly Mares, Maastricht 1970.

Selly woont en werkt in Maastricht. In 1997 is zij afgestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium met als hoofdvak Cello. Sinds 2000 is zij ook actief als Beeldend Kunstenares. Muziek en schilderen bleken voor haar een perfecte combinatie. Beide disciplines vullen elkaar prima aan. Toen musiceren door een schouderblessure en gehoorproblemen niet meer ging, richtte ze zich volledig op de beeldende kunst. 

Selly probeert dat wat haar bezig houdt weer te geven op het doek.

Reizen vormen voor haar een belangrijke inspiratiebron. De sfeer, de mensen, hun cultuur en niet te vergeten de schitterende natuur. Steeds opnieuw verrassend en puur. Tunesie, Egypte, Turkije, Thailand, Sri Lanka, Indonesie, Costa Rica, van Kaapstad, Zuid Afrika naar de Victoria watervallen in Zambia, het Amazone gebied in Brazilie, India en Nepal, Kleine Soenda eilanden Indonesie, Peru, Bolivia. Allen laten ze een onuitwisbare indruk achter.

In haar lyrisch abstracte werken combineert zij verschillende mixed media met acryl. Het weerspiegelt de kracht van de natuur. Steeds weer anders, ruw en puur.Verrassend heldere kleuren contrasteren met de grillige materiepartijen. De eenvoudige maar sterke composities worden zo een verwijzing naar de enorme indrukken die haar reizen achterlaten.Ook de immense gevoelens die muziek teweeg brengt worden op deze manier tot uitdrukking gebracht.

 "Schilderen is voor mij op een bepaalde manier ook steeds weer een nieuwe reis.''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright ©  Selly Mares